Vimla

Om Vimla
About Vimla

Vimlas viktigheter
Vimlas Importants

Stamtavla
Pedigree

MH-Mentalbeskrivning
Mental test only in SE

 

Vimla
Vimla föddes den 29e mars 2007 tillsammans med sina 9 syskon i Vallda, Göteborg.
Hon fick snabbt namnet Heffa för hon var absolut störst i hela kullen och hon struttade fram som värsta lilla heffaklumpen.
Idag är hon en fullvuxen tik på 67cm och 38kg.

När Vimla var 4månader så bröt hon olyckligtvis benet. Det var i en tillväxt zon i bakhasen och ett ben som heter calcaneus.
Det blev totalt 2st operationer. Den första för att laga ihop benet och den andra för att ta ut stiften som höll ihop benet. Totalt sett fick hon vara i stillhet utan att få leka fritt med andra hundar i nästan ett halvår.
Rehabilitering med simning & treadmil 1-2 gånger i veckan. Massage & stretching morgon och kväll pluss en mängd övningar har gett resultat över förväntan. Idag är Vimla näst intill helt återställd. Hon har nästan full rörlighet i hasen och hon bygger muskler som hon ska. Det enda problemet hon har i dagsläget är att hälsenan är för kort. I och med att operationen skedde i området där hälsenan fäster så var man tvungen att flytta på den under båda operationerna och detta har resulterat i att hälsenan är förkortad. Detta är inget som hon har ont av men hon avlastar inte benet helt utan står gärna 'på tå' med den tassen. Men vi ger inte upp utan fortsätter med allehanda övningar och knep. Målet är självklart att hon ska gå jämnt på båda bakbenen men om detta är möjligt vet jag inte idag.

Vimla är en helt fantastisk hund. Hon är extremt lättlärd och hon älskar att träna. Hon har mycket motor och som tur är, så är hon ett matvrak av rang och har stort föremålsintresse. Självklart har även hon dagar där vare sig godis eller leksaker är motivation nog, hon är ju en RR, men dom är få. Den stora utmaningen ligger i att få henne att göra saker utan konstant belöning... ;)
Vi tränar lydnad och kommer förhoppningsvis att börja tävla i framtiden. Dessutom hoppas jag att hon kan klara av agilityträning snart. Vi tränar även freestyle, men det är mest på skoj!
Viltspår är hon helt galen i och hon lyckades ta sitt viltspårschampionat endast ett år gammal.
Det har även blivit en del utställningar. Men det bästa är själva träningen. Hon är helt besatt av ringträning. Hon kan träna i timmar utan att tappa drivet, hon fullkomligen älskar det.
Trots att hon är en rätt aktiv tjej så är hon coolheten själv inomhus och chillar rätt bra. Hon är bästa mystjejen och hon vill gärna vara i närheten och mysa hela tiden.

Jag kommer aldrig glömma den dagen Pia ringde och sa att jag skulle få en liten valp från henne. Jag grät av lycka!

Varje dag med Vimla är total lycka!!!